Abstract and keywords
Abstract (English):
evaluated raw food resources and proposed technological scheme of processing line secondary potato and vegetable raw materials on the basis of dehydration, vegetableoil processing component with regard to the production of dry instant mashed potatoes, dried fruits, vegetables, chips and semi-finished products.

Keywords:
potatoes, fruits and vegetables, resource-saving technology, secondary raw materials
Text

УДК 664.87.004.4.012.7:338.82:65.012.652:502.7

Технология  рекуперации вторичного 

картофельного и плодоовощного сырья 

длясельскогохозяйства

the resource-savinghardware-SCHEME of a line

of PROCESSING of FRUITS And VEGETABLES

Калашников Г.В., д.т.н., профессор;

Литвинов Е.В., к.т.н., старший преподаватель

ФГБОУ ВПО «Воронежский государственный университет инженерных технологий»

г. Воронеж, Россия

DOI: 10.12737/6969

 

Аннотация: выполнена оценка пищевых сырьевых ресурсов и предложена технологическая схема линии переработки вторичного картофельного и плодоовощного сырья на основе обезвоживания и влаготепловой обработки компонент с учетом особенностей производства сухого быстрорастворимого картофельного пюре, сушеных плодов, овощей, чипсов и их полуфабрикатов.

Summary: evaluated raw food resources and proposed technological scheme of processing line secondary potato and vegetable raw materials on the basis of dehydration, vegetableoil processing component with regard to the production of dry instant mashed potatoes, dried fruits, vegetables, chips and semi-finished products.

Ключевые слова: картофель, плоды и овощи, ресурсосберегающая технология, вторичное пищевое сырье

 

Keywords:  potatoes, fruits and vegetables, resource-saving technology, secondary raw materials

References

1. Anisimov B. V. Kartofelevodstvo v Rossii: proizvodstvo, rynok, problemy semenovodstva. Kartofel´ i ovoshchi. - 2000. - №1. - S. 2-3.

2. Mashiny i apparaty pishchevykh proizvodstv [Tekst]: V 3-kh kn. Kn. 2 / S.T. Antipov i dr.; pod. red. akad. RASKhN V.A. Panfilova. - M.: KolosS, 2009. - 847 s.

3. Kalashnikov, G.V. Kinetika SVCh - sushki yablok [Tekst] / G.V. Kalashnikov, E.V. Litvinov. Vestnik VGUIT. - 2012. - № 2 (52). - S. 40-42.

4. Kalashnikov, G.V. Analiz svoystv yablok razlichnykh sortov na osnove termoanaliticheskikh metodov [Tekst] / G.V. Kalashnikov, E.V. Litvinov. Khranenie i pererabotka sel´khozsyr´ya. - 2012. - № 11. - S. 28-31.

5. Kalashnikov, G.V., Litvinov, E.V. Otsenka teplovoy effektivnosti tekhnologicheskoy skhemy proizvodstva yablochnykh chipsov i sushenykh plodov [Tekst] / Voronezh: Vestnik VGUIT, № 3 (61), Seriya «Protsessy i apparaty pishchevykh proizvodstv».- 2014.- S. 11-17.


Login or Create
* Forgot password?